Insider-portalen

Insider var Sony Mobiles portal för återförsäljare och tillgänglig både som webbplats och app. Med snabb tillgång till produktinformation, utbildningar online och säljtävlingar ökade vi butikssäljarnas kunskap och engagemang kring våra produkter och stimulerade försäljningen ytterligare.

Insider fanns på 37 marknader och 23 språk. Som mest hade vi 260 000 registererade användare och den mest framgångsrika online-utbildningen var för Xperia Z3 som hade mer än 33 000 deltagare.

Jag ansvarade för innehållet på Insider. Jag såg till att produktinformationen var korrekt, online-träningarna innehöll rätt försäljningsargument och att vi höll våra deadlines. Byrån vi jobbade med hette Hydra New Media och fanns i Stuttgart. Det var Hydra som byggt webbplatsen, skapat appen och som gjorde alla utbildningssmoduler. Mitt jobb var alltså inte att skriva, det skötte byrån, men jag kunde så klart inte låta bli att ha vissa synpunkter på texterna. En copywriter som köper copy har lättare för att avgöra om det han eller hon köper håller bra kvalité, vill jag påstå. ;o)