Rivsalt-texter

Sommaren 2019 gjorde Rivsalt om sin hemsida och producerade i samband med det också en ny digital produktkatalog och ett antal filmer med tre olika kockar och en bartender. Rivsalt är ett spännande designvarumärke och mina texter har bidragit med en tone of voice som harmonierar med produkterna och företagets framtoning.

Förutom korrläsning och redigering av produkt- och filmtexter har jag även skrivit nya texter till Rivsalts produktkatalog och webbplats. Här är två exempel. Den första texten är från produktkatalogens inledning. Första stycket används även på webbplatsens hemsida, en kort text som knyter ihop målgruppen med varumärket. Den andra texten är en produktbeskrivning som finns under Collection på Rivsalts webbplats.


The design brand for foodies

The restaurant is back where cooking started – at home. It’s a clear trend. More and more people invite friends for fine dining in their home. Behind it is a passion for cooking, curiosity and a wish to reach beyond expectations. Which also happens to be the essence of RIVSALT.

RIVSALT is a design brand for foodies. It’s made to inspire to new dishes and flavor combinations. Help you add a new touch to your favorite recipe and offer a unique product design that breaks the ice around the dinner table. So that you can recreate the ambience of a fine-dining restaurant in your home. With a pinch of luxury.

Bon appétit!

022 Tonka

The aroma of grated Tonka bean is enchanting. Almond, vanilla, woodruff and fresh hay blended with fruity, spicy notes. Suitable for desserts? Definitely. And for cocktails, savory dishes and pastry, too.

Sprinkle Tonka shavings on Irish Coffee. Use it in chocolate truffles or crème brûlée alongside sweet fruits like strawberry and apricots. Why not stir grated Tonka into a rich tomato soup, flavor a mayonnaise to accompany fish or grate some over scallops? Grate it with any RIVSALT grater but use Tonka bean shavings sparingly. A small amount is enough to add that delicious, subtle taste.

Our Tonka beans come from northern Brazil, where farmers pick them up and prepare them once they’ve fallen off the Brazilian Teak tree [Dipteryx odorata]. To some cultures, the tonka bean is a lucky charm. To us it’s simply delicious.